Bg_mask
Αρθρογραφία
Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ορθοδοντική!
Big_letter Medium_letter Small_letter
Mail_share_icon Social_share_icon
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
Article_image_drangle-300x300 Article_image_shadow

Καταρχήν, η λέξη ορθοδοντική είναι ελληνική! Ορθή θέση δοντιών δηλαδή.

Οι άνθρωποι έχουν στραβά δόντια από την εποχή του ανθρώπου του Neanderthal.  O Ιπποκράτης μιλάει για ανωμαλίες στα δόντια κατά το 400 πχ.  Ο Γάλλος οδοντίατρος Pierre Fauchard περιέγραψε μια ορθοδοντική συσκευή το 1728, ένα μηχανισμό σε σχήμα πετάλου αλόγου, όπου τα δόντια είχαν δεθεί με σκοπό να ισιώσουν.
Η ορθοδοντική είναι η πρώτη ειδικότητα της οδοντιατρικής που αναγνωρίστηκε.  Ο Edward H. Angle, ο παγκόσμιος θεμελιωτής της, ήταν ο πρώτος που περιόρισε τη δουλειά του στην εξάσκηση μόνο της ορθοδοντικής.
Ο χρυσός ήταν το πρώτο μέταλλο από το οποίο καταστκευάστηκαν σιδεράκια, επειδή ήταν εύκολο να μορφοποιηθεί.
Τα δόντια μετακινούνται λόγω της πίεσης που ασκείται πάνω τους.  Μερικές φορές οι δυνάμεις τους κάνουν κακό, όπως ο θηλασμός του δακτύλου.
Η μετακίνηση των δοντιών οφείλεται στην καταστροφή του οστού προς την κατεύθυνση που θέλουμε να μετακινήσουμε το δόντι και το χτίσιμο οστού στο κενό της μετακίνησης.
Η ορθοδοντική είναι μια επιστήμη και πρέπει να ασκείται μόνο από ορθοδοντικούς, δηλαδή οδοντιάτρους που έχουν πτυχίο τριετούς εκπαίδευσης στην ειδικότητα αυτή και ποτέ από οδοντιάτρους χωρίς αυτή την εκπαίδευση.

Μέλος των:
Abo-icon Aao-icon Cert-icon
© 2024 Μαρία Ρίζου - Ορθοδοντικός - All rights reserved
Web Design & Development by
Generation Y
Geny-icon