Bg_mask
Αρθρογραφία
Ποιες τροφές συνεισφέρουν στην υγεία των δοντιών και των ούλων
Big_letter Medium_letter Small_letter
Mail_share_icon Social_share_icon
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023
Article_image_healthy Article_image_shadow

 

Εκτός από το βούρτσισμα και το νήμα που επηρεάζουν και βελτιώνουν τη συνολική εικόνα της στοματικής κοιλότητας, οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν επίσης αντίκτυπο στην κατάστασή της.  Τι πρέπει να καταναλώνουμε λοιπόν!

  • Κοτόπουλο, επειδή περιέχει κολλαγόνο και CoQ10, ένα αντιοξειδωτικό παράγοντα που βοηθά την κυτταρική λειτουργία και καταπολεμά τη φλεγμονή των ούλων.
  • Μοσχάρι, επειδή επίσης περιέχει κολλαγόνο αλλά και Ω3 λιπαρά, όπως επίσης και η κρεατόσουπα. 
  • Σολωμό κι άλλα ψάρια, ενώ ιδιαίτερα οι σαρδέλες και το σκουμπρί είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά.  Τα λιπαρά από τα ψάρια έχουν ευρεία αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Μπρόκολο, ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες και άλατα.  Η βιταμίνη C δυναμώνει τα ούλα, ενώ η βιταμίνη Α ενδυναμώνει την αδαμαντίνη.
  • Καυτερές πιπεριές, ιδιαίτερα πλούσιες σε βιταμίνη C.
  • Γλυκιές πατάτες, πλούσιες σε βιταμίνη Α, συνεισφέρουν στην υγεία των βλεννογόνων και τη συντήρηση της αδαμαντίνης. Σε συνέχεια….
Μέλος των:
Abo-icon Aao-icon Cert-icon
© 2024 Μαρία Ρίζου - Ορθοδοντικός - All rights reserved
Web Design & Development by
Generation Y
Geny-icon