Bg_mask
Αρθρογραφία
Ποιες τροφές συνεισφέρουν στην υγεία των δοντιών και των ούλων, συνέχεια ΙΙ
Big_letter Medium_letter Small_letter
Mail_share_icon Social_share_icon
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023
Article_image_1198652-trofes-dontia_680 Article_image_shadow
  • Το κακάο, για τους λάτρεις της σοκολάτας.  Η μαύρη σοκολάτα με ποσοστό κακάο άνω του 70%, δεν έχει υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία, οπότε τα θρεπτικά συστατικά της είναι ακόμη διαθέσιμα, όπως οι κατεχίνες, οι οποίες εμποδίζουν τη φλεγμονή των ούλων.  
  • Oι ξηροί καρποί, μια μεγάλη πηγή θρεπτικών συστατικών.  Τα πιο ωφέλιμα είναι τα φυστίκια Αιγίνης, τα φυστίκια macademia και το σουσάμι, λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε Ω-3 λιπαρά.
  • To γιαούρτι.  Ενώ το ασβέστιο στα γαλακτοκομικά είναι σημαντικός παράγοντας διατήρησης της υγείας των δοντιών και των οστών, τα λαχανικά περιέχουν περισσότερο ασβέστιο αναλογικά ανά μερίδα.  Το γιαούρτι έχει το επιπλέον πλεονέκτημα της ενίσχυσης των αναγκαίων-υγιών βακτηρίων στη μάχη κατά της τερηδόνας και της ουλίτιδας.  Προσοχή στα πρόσθετα αυτών των προϊόντων, διότι η προσθεθείσα ζάχαρη μπορεί να ακυρώσει τα πλεονεκτήματά τους.
  • Το τσάι.  Πλούσιο σε πολυφαινόλες, το τσάι μπορεί να εμποδίσει τα βακτήρια να δημιουργήσουν πλάκα και μειώνει τη φλεγμονή στα μαλακά μόρια, μάλιστα προτιμητέο είναι το πράσινο τσάι, λόγω των κατεχινών που περιέχει.
Μέλος των:
Abo-icon Aao-icon Cert-icon
© 2024 Μαρία Ρίζου - Ορθοδοντικός - All rights reserved
Web Design & Development by
Generation Y
Geny-icon